www.loimaankivi.fi

loimaankivi2

Luonnonkivituotteen valmistus koostuu kivenlouhinnasta ja lopputuotteen valmistuksesta. Kivilouhimolla tehdään puolivalmiste, joka jatkojalostetaan lopputuotteeksi kivijalostamolla.

Louhimon ympäristövaikutukset ovat lähinnä maisemallisia ja rajoittuvat louhimon alueelle tai sen välittömään läheisyyteen. Esimerkiksi louhinnan vaikutus pohjavedenpinnan korkeuteen rajoittuu alle 50 metrin etäisyyteen louhimon reunasta. Työkoneissa käytetään energiaa. Kokonaisuudessaan ympäristövaikutukset ovat vähäisiä, erityisesti suhteessa kiven pitkään käyttöikään. Louhinnasta ei ole ympäristön asukkaille terveyshaittaa.

Lopputuotteen valmistuksessa käytetään energiaa, mutta tuotantoprosesseissa kiveen ei lisätä kemiallisia aineita eikä kuumentamista tapahdu. Luonnonkivituotteiden käyttöikä on erittäin pitkä, ihmisiässä mitattuna ikuisen. Esimerkiksi graniitista tehtyjä tuotteita voidaan käyttää loputtomasti uudelleen. Lopputuotteet ovat pysyviä, niissä ei tapahdu fysikaalisia tai kemiallisia muutoksia. Kivituotteiden huoltotarve on minimaalinen. Lopputuotteista ei ole päästöjä, eivätkä ne homehdu.

Luonnonkivi on taloudellista käyttää, etenkin pitkällä aikavälillä. Se on laadukas ja arvokas materiaali, joka kohottaa käyttöympäristönsä arvoa.

loimaankivi1

loimaankivi3

Palininkatu 2, 32200 Loimaa
Puh 0207 909 200
Fax 0207 909 210

www.loimaankivi.fi

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.