www.safera.fi

safera1

Safera Liesiturvajärjestelmän ympäristövaikutukset

Safera on saanut tuotteilleen oikeuden käyttää avainlippumerkkiä osoituksena tuotteiden korkeasta kotimaisuusasteestaan. Tuotteiden kokoonpanon ympäristövaikutukset ovat vähäiset, välillisesti syntyviä vaikutuksia pyrimme välttämään materiaalivalinnoilla sekä ostoja keskittämällä kuljetustarpeiden vähentämiseksi. Tuotannossamme huolehdimme kierrätyksestä ja käyttämämme pakkausmateriaali on kierrätettävää. 

Saferan tuotteiden käyttöikä on suunniteltu vastaamaan liesituulettimien ja liesien käyttöikää joka on Suomessa keskimäärin 15 vuotta. Pitkä käyttöikä vähentää laitteen uusimistarvetta, mikä lisää tuotteen ekologisuutta.

Tuotteemme on sähkölaite, joka toimiakseen kuluttaa hieman energiaa. Yksikin tulipalo, jonka tuotteemme estää, ylittää moninkertaisesti tuotteen aiheuttaman ympäristökuorman. Välillinen vaikutus henkilö- ja aineellisten vahinkojen ehkäisyssä on merkittävä. Käytämme yleisesti markkinoilla olevaa, myrkytöntä sammutusnestettä, joka voidaan laimennettuna kaataa suoraan viemäriin.

Tuotteemme voidaan kierrättää normaalin elektroniikkaromun tapaan, eli toimittamalla tuote kierrätystoimintaa ylläpitävälle taholle.  Tuotteemme on RoHs- ja Reach asetusten mukainen ja ei sisällä mitään ongelmajätteeksi luettavaa ainetta. Sammutusyksikkö täytyy vaihtaa 10 vuoden välein uutteen. Vanhan yksikön voi veloituksetta lähettää takaisin Saferalle samassa pakkauksessa, jolloin huolehdimme sen kierrätyksestä.

Saferan tuotteet ovat verkkovirtakäyttöisiä, paristoja tai akkuja ei tällöin tarvita. Olemme panostaneet laadukkuuteen ja pitkään käyttöelinikään.

 

www.safera.fi

safera2