www.electrolux.fi

Ympäristönäkökohdat kodinkoneissa

 Electrolux –konserni noudattaa tuotekehittelyssään ja kaikessa toiminnassaan tiukkoja ympäristösuojelullisia periaatteita, jotka nojaavat vahvasti kestävään kehitykseen (ilmaston muutoksen huomiointi, toiminta eettisenä työnantajana ja kauppakumppanina sekä vastuuntuntoinen alihankkijoiden käyttö). Koska Electrolux on globaalisti maailman johtava kodinkoneiden valmistaja, sen toiminnalla on suuri vaikutus myös meidän kaikkien ympäristöön.

Kodinkoneiden kokonaisympäristövaikutuksista n. 76 % syntyy tuotteen käytön aikana ja loput 24 % koostuu pääasiassa valmistuksesta ja logistiikasta. Kuljetuksissa Electrolux pyrkii suosimaan junakuljetuksia kaikkialla siellä missä se on mahdollista. Electroluxin tuotantolaitoksista 97 % täyttää tiukat ISO 14001 –ympäristöstandardin vaatimukset, mutta ilmaston muutoksen estämiseksi on tärkeintä vaikuttaa nimenomaan tuotteiden energiatehokkuuteen, joka on parantunut huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Electrolux käyttää tuotekehitykseensä 1,8 % liikevaihdosta, ja lopputulos on nähtävissä myös kuluttajan kukkarossa. Esimerkiksi pyykinpesukoneet ja astianpesukoneet kuluttavat paljon vähemmän vettä kuin aikaisemmin. Verrattaessa uutta ja 15 vuotta vanhaa pesukonetta keskenään huomaamme, että normaalin 10 vuoden käyttöiän aikana uusi kone säästää vettä 160 m3 ja sähköä 2100 kWh; nykyisillä sähkön ja veden hinnalla siis jopa 715 euroa.

Kaikki Electroluxin valmistamat laitteet on suunniteltu helposti kierrätettäviksi ja konserni ylittää kirkkaasti EU:n ympäristövaatimukset. Tästä on osoituksena vuonna 2007 myönnetty ”EU Sustainable Energy Award”.

electrolux1 electrolux2
Erittäin tilava, tehokas ja ominaisuuksiltaan monipuolinen jääkaappipakastin, jossa on kätevä LCD-näyttö. Energialuokka tietysti A++. Malli ERB32400W8. Electroluxin parhaiden edestä täytettävien pyykinpesukoneiden energialuokitus on nykyisin huikea A++. Kuvassa malli EWF16781W.

www.electrolux.fi