Mineraalintie 1
FI-08680, Lohja, FINLAND

Tel. +358 (0)50 594 7990
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.kombi.fi

 

Kombi Arkkitehtien suunnittelemia ekologisia koteja

TALO KUUSIALLE

Maaseudun rauhaan suunniteltu kivitalo on esimerkki toimivuuden ja edustavuuden yhdistämisestä. Arkkitehtuuriltaan talo poikkeaa valtavirrasta. Sisätiloja hallitsevat vinosta sisäänkäyntiakselista voimansa ammentavat tilasarjat. Ruokailutila mahdollistaa jopa 20 hengen päivälliset, mutta toimii myös arkiruokailussa. Pöytä koostuu moduuleista, jotka siirretään seinänvierustalle aputasoiksi tai keskelle tilaa isoksi pitopöydäksi vierasmäärän mukaan. Pesutilat on sijoitettu kompaktisti päällekkäin ja vieraille voidaan osoittaa ”oma” pesuhuone. Rakennuksessa on kaksikerroksinen viherhuone, joka lämpenee kevät- ja syysaamun auringossa ja toimii talvella puskurina kylmää vastaan. Ulkomuodoltaan talo sopeutuu ympäröivän kylän rakennuskantaan. Kuuranharmaan julkisivun väriläikkinä ovat tiilenpunaiset ornamenttilevyt, joihin on cnc-kaiverettu rakennuttajan esiäidin kotikirkon tuuliviirin kuvioita.

kuusia

pohja-kuusia

Pohjakuva >>

 

TALO KAARELAAN

Talo sijaitsee perinteikkäällä rintamamiesalueella. Sisäänkäynnissä on pyritty yhdistämään arkinen tehokkuus ja toisaalta kodin kauneus jokaisella ovenavauksella. Sisäänkäynnistä aukeaa näkymä olohuoneeseen ja ikkunasta omenapuihin. Sisäänkäynnin vieressä on toimiva ja tilava eteinen lapsiperheen tarpeita varten. Eteistila jatkuu keittiöksi, joka muuntuu ruokailunurkan kautta edelleen olohuoneeksi. Vanhemmille on varattu ”hotellimainen” makuuosasto alakerran rauhaan. Yläkerta on lasten valtakuntaa. Erityispiirteenä on kompakti vaatehuoltotila, jonka pyykkikaapit aukeavat myös kylpyhuoneeseen päin. Näin puhtaiden ja likaisten vaatteiden järjestely on helpompaa. Ulkohahmoltaan talossa on vaatimatonta kauneutta ja piristyksenä puutarhakasvien muodoista taiteiltuja cnc-kaiverrettuja ornamenttilevyjä.

kaatela

pohja-kaarela

Pohjakuva >>

 

SENIORIPARITALO

Talomalli on kehitetty yhdistämällä senioriasumisen tutkimustietoja teollisen puutalototeutukseen. Sisäänkäynti on tehty väljäksi rollaattorikäyttöä varten. Olohuone ja keittiö muodostavat yhden suuren tuvan, jonka hoitaminen on helppoa. Makuuhuoneita voi olla yksi tai kaksi ja niiden väliin jää tehokas mutta esteetön kylpytila. Omat terassit ja kauniisti suunnatut ikkunanäkymät lisäävät asumismukavuutta. Tyylillisesti talot ovat sukua sekä mummonmökille että golfhuvilalle. Rakennukset voidaan toteuttaa valmiina tilaelementteinä tai suurelementteinä.

senioripari

pohja-senioriparitalo

Pohjakuva >>

 

SENIORIRIVITALO

Teollisesti toteutettavissa oleva talomalli tähtää asukkaan helppoon ja miellyttävään elämään. Auto voidaan pysyköidä oven eteen katoksen alle. Sisäänkäynti on kynnyksetön ja eteiseen mahtuu pyörätuoli. Olohuone ja keittiö muodostavat yhdessä ulkoterassin kanssa miellyttävän ja monimuotoisen kokonaisuuden. Vaatehuolto on sijoitettu makuuhuoneeseen johtavan käytävän varrelle. Kylpyhuone on tehokas, mutta esteetön. Talon ulkopuolen erityispiireitä ovat mummonmökinpunainen lautaverhous yhdistettynä cnc-kaiverrettuihin ornamenttilevyihin.

senioririvi

pohja-senioririvitalo

Pohjakuva >>